Jordbruk SLC

Greppa Marknaden ordnar
fältvandringar och en teknikträff
med Yara 17-19.6

Under fältvandringarna deltar växtodlingsrådgivare från NSL. Vi diskuterar växtskydd samt ogräsbekämpning, samtidigt går vi ut på fältet för att bekanta oss med olika odlingsgrödor som t.ex. spannmål, protein-, oljeväxter.

Dessutom deltar Viljelijän Avena Berner och projektet Farmers Grain Export under kvällarna. Kom med och diskutera säsongen och träffa andra odlare!

Som odlare har du chans att uppdatera dina kunskaper i odlingsteknik och växtskydd vid en kritisk tidpunkt av växtsäsongen. På plats finns experter inom växtodlingsrådgivning och man får gärna delta i diskussionen och ställa frågor under träffarna.

Vi ses på Broby gård (Brobyvägen 25, Ekenäs) 17.6 och Postis gård (Postis 16, Sjundeå) 19.6. Till bägge fältvandringar samlas vi kl.17. Anmälningar till fältvandringarna senast 14.6 till nsp@slc.fi.

Förutom fältvandringarna ordnas också en teknikträff 18.6 tillsammans med Yara på Kotkaniemi. Yara presenterar Smart Farming konceptet och förevisar bl.a. hur du som odlare kan använda och dra nytta av CropSat samt N-Test tekniken. Meningen är att demonstrera hur du använder Smart Farming för en mer kostnadseffektiv gödslingsgiva, höjd skördepotential samt kvalitet på grödan. Till slut bjuder Yara odlare på middag och bastu. Vi träffas på Kotkaniemi 18.6 (Kotkaniementie 100, 03250 Ojakkala) med samling kl. 17.

Endast 50 deltagare ryms med så anmäl dig gärna i tid. Anmälningar till teknikträffen senast 4.6 till nsp@slc.fi. För mer information, kontakta Oskar Dannbäck, tel. 044-4314792 (SLF).