Ffd
Ge en immateriell gåva till en jordbrukarkollega i ett utvecklingsland via FFD, Finnish Agri-agency for Food and Forest Development.
Jordbruk Globalt SLC

Ge en julklapp åt en kollega i ett utvecklingsland

Om du redan innan jul tröttnat på materiella gåvor kan du ge en immateriell sådan till en jordbrukarkollega i ett utvecklingsland. En immateriell gåva är ett utmärkt sätt att skapa julstämning och ge en gåva till ett verkligt och skriande behov.

Varför inte donera en bågsåg till småskaliga skogsbrukare, ge några tomatplantor till en jordbrukare i Tanzania eller tusen fiskyngel till ett andelslag bestående av småbrukare i Nepal? Hjälpen når fram genom FFD (Finnish Agri-agency for Food and Forest Development rf), en förening som grundats av SLC, MTK, Pellervo och ProAgria för att uttryckligen hjälpa jordbrukare i utvecklingsländer.

Det enklaste sättet att hjälpa är via nätbutiken och där sedan välja immateriell gåva. Du kan bland annat ge en lantbruksutbildning för 15 euro, en bikupa för 35 euro eller en hektar med tallplantor för 60 euro. För köpet fås ett kvitto som sedan kan skrivas ut och ges vidare som julklapp. Presenterna är symboliska, men motsvarar den verksamhet som FFD stöder.

På olika sätt arbetar FFD ständigt med försörjningsmöjligheter för småproducenter i utvecklingsländer. Pengarna som doneras går oavkortat till FFD:s aktuella projekt och satsningar. FFD:s webbutik hittar du på holvi.com/shop/ffd-aineetonlahja/ och mer information givetvis på ffd.fi.