Frankrikes bönder ger sig inte. Det beryktade handelsavtalet Mercosur mellan EU och sydamerikanska Mercosur ska eventuellt undertecknas i medlet av november. I så fall kan Frankrike räkna med våldsamma protester.
De franska bondeorganisationerna planerar redan hårda tag för det fall att handelsavtalet Mercosur skulle bli verklighet. Enligt obekräftade uppgifter kan detta ske i samband med nästa G20-möte i medlet av november.
Den franska bondeorganisationen FNSEA betraktar avtalet med Mercosur som en provokation. De militanta organisationerna FNSEA och JA har redan börjat organisera protestmöten mot den franska regeringen.
De båda organisationerna har krävt att den franska regeringen ska stoppa förhandlingarna om det omtvistade avtalet med de sydamerikanska länderna Brasilien, Argentina, Paraguay och Uruguay.
Formellt har EU efter mer än tjugo år långa förhandlingar nått ett avtal som enligt planerna väntar på att undertecknas. Men risken är stor att häftiga demonstrationer igen en gång lyckas stoppa projektet.
Rörelsen mot Mercosur har redan aktiverat sig i Frankrike. Bönder har börjat aktiveras på gatorna och den franska regeringen förbereder sig inför eskalerande protester.
Franska bönder befarar att en överenskommelse med Mercosur öppnar gränserna för ett flöde av billiga jordbruksprodukter som inte uppfyller EU:s produktionsstandarder.
Tyskland vill exportera bilar
Frankrikes president Emmanuel Macron har upprepade gånger motsatt sig ett handelsavtal. Frankrike har länge varit den starkaste motståndaren till Mercosur i Europa.
Tyskland hör däremot till de mercosurvänliga EU-länderna. Den tyska bilindustrin hoppas på en betydande export av bilar till Sydamerika och vill efter en mer än 25 år lång väntan äntligen göra affärer.
De senaste åren har det franska inflytandet försvagas. Därför ser EU-kommissionen och de tyska företagen en unik chans att äntligen bryta dödläget.
Officiellt ställer sig den franska regeringen fortsättningsvis mot avtalet. Frankrikes jordbruksminister Annie Genevard upprepade nyligen regeringens kritiska hållning.
I Bryssel cirkulerar rykten som hävdar att EU-kommissionen skulle försöka dämpa de franska böndernas motstånd genom att erbjuda pengar. De franska bondeorganisationerna har avvisat påståendena som en provokation.