SLC

Förbundskongressen samlar närmare 250 SLC:are till Åland

Nästa vecka, den 29–30 juni, går SLC:s förbundskongress av stapeln på Åland med närmare 250 deltagare.

Kongressen som hålls på Alandica Kultur & Kongress öppnas den 29 juni kl. 9 och avslutas samma dag senast kl. 17. Värdförbunden Ålands producentförbund och Ålands skogsvårdsförening har lovat bjuda på fina omgivningar, god mat, korta nätter och rock´n´roll! Och dessutom segt virke ute i skärgården.

Under kongressen behandlas revideringen av SLC:s strategi samt åtta inkomna motioner. Centralstyrelsens beredning och svar har behandlats av kongressens digitala arbetsgrupp den 30 maj. Den digitala arbetsgruppens kommentarer och förslag har beaktats i centralstyrelsens slutgiltiga svar till kongressen som återfinns i handlingarna som delgetts till alla anmälda. Handlingarna finns även att tillgängliga på kongresswebbplatsen samt delas ut i tryckt format i samband med anmälan på mötesplatsen.

Torsdagen den 30 juni, som är kongressens exkursionsdag, står intressanta åländska företags- och gårdsbesök på programmet. Det finns fyra bussrutter till olika besöksmål och pärlor på Åland och i alla de fyra dagsprogrammen finns intressanta och spännande besöksmål.
Kongressens festsupé hålls den 29 juni med start kl. 19.00 på Hotel Arkipelags festvåning. Festtalare är minister för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist och senare under kvällen är det dansbandet Högtryck som står för dansunderhållningen efter middagen.

 De som anmält sig till kongressen har även fått ett infopaket per e-post om de praktiska arrangemangen och personlig information om inkvartering och busshållplatser för den gemensamma transporten. Hela kongressens program samt allmän information om bl.a. busshållplatser för den gemensamma transporten från Österbotten och Nyland återfinns på kongressens webbplats.

För deltagare för vars deltagande det uppkommer ändringar ombes omgående meddela SLC:s förbundsekonom Gunilla Johansson (tfn 040 940 1311, gunilla.johansson@slc.fi) med tanke på hotell- och resebokningar. Vid övriga frågor om kongressen går det bra att vara i kontakt med SLC:s kongressteam som nås på tfn 09 5860 460 eller info@slc.fi.