Jordbruk EU

Ekomässan Biofach
flyttas till sommaren

Den stora tyska specialmässan för ekologiska livsmedel Biofach kommer inte som planerat att genomföras i februari i tyska Nürnberg. På grund av det osäkra pandemiläget flyttas mässan fram till slutet av juli.

Mässan skulle enligt planerna ha arrangerats den 14-18 februari på utställningsområdet i Nürnberg. Enligt mässarrangörerna har att stort antal utställare önskat sig ett senare datum på grund av de osäkra omständigheterna.

Det är redan andra året som Biofach och kosmetikmässan Vivaness måste ställas in på grund av pandemin. Enligt mässans projektchef Danila Brunner följer arrangörerna önskemålen från ett stort antal utställare.

Både arrangörer och utställare befarar att de planerade hygienkoncepten inte ska hålla för den väntade anstormningen av besökare. I stället ska Biofach arrangeras den 26-29 juli med ett digitalt koncept.

Därmed ska utställare, besökare och representanter för medierna uppleva ett omfattande utbud av produkter, tjänster, innovationer och trender i Nürnberg. Utställningen har fastställt ett fast datum för arrangemangen för att kunna skapa ett fungerande forum.

Intresset för ekologiska produkter ökar i hela världen, men mest i Europa och Nordamerika. Den senaste upplagan av BioFach lockade 3.500 utställare från mer än 100 länder.

I anslutning till mässan arrangeras konferenser med internationella experter. Hela 17 finländska företag var på plats 2020 för att informera om sina produkter. Business Finland medverkade för sjätte gången med en egen avdelning med elva företag.

Flera stora tyska mässor har igen detta år ställts in eller skjutits fram på grund av osäkerheten i samband med covid 19. Bland de inställda eller uppskjutna arrangemangen noteras bland annat den gröna veckan i Berlin och Agritechnica i Hannover.