Gffa 210119 Kgffa Pht137 Scaled
Den gröna veckan 2021 var digital. I år hälsas gäster och publik välkomna.
Jordbruk Marknad

Den gröna veckan återkommer i Berlin

Den internationella gröna veckan återkommer 2022 som publiktillställning på mässområdet i Berlin. Från den 21:a till den 30:e januari träffas både publik, utställare och experter för att utbyta intryck om livsmedel, jordbruk och trädgårdsskötsel.

Den senaste globala livsmedelsmässan måste inhiberas på grund av covid-19. I stället arrangerades ett nätforum med rubriken IGW Digital.
I januari nästa år siktar arrangörerna igen på ett traditionellt evenemang med inbjudna gäster och publik.

Berlin firar sitt 200-årsjubileum och det ska vi fira. Jubileumsåret ger anledning att lägga upp årets upplaga extra festligt. Vi vill ge en  stark signal till både utställare och publik, säger VD Martin Ecknig vid  Messe Berlin.

Arrangörerna fröjdar sig över att igen få välkomna gäster till mässområdet. Detta år öppnar den gröna veckan sina portar för den 87:e gången. Partner är som vanligt det tyska producentförbindet DBV,  livsmedelsindustrin och jordbruksministeriet.

IGW uppger att den gröna veckan kommer att orientera sig efter de gällande skydds- och hygienregler som gäller vid den aktuella tidpunkten. Åtgärderna anpassas ständigt i samarbete med de lokala myndigheterna i Berlin.

Utställningens chef Lars Jaeger uppger att arrangörerna vill erbjuda en trygg omgivning för utställningens besökare, partner och utställare. Trots detta kommer den gröna veckans traditionella karaktär att  upprätthållas.

Den senaste internationella gröna veckan och den globalt inriktade livsmedelsmässan måste inhiberas på grund av covid-19. I stället arrangerades ett digitalt nätforum med rubriken IGW Digital. Den sedvanliga trängseln i mässhallar och kabinett ersattes av ett digitalt skyltfönster för jordbruket och livsmedelsindustrin. Experter och politiker diskuterade djurvälfärd, teknik, klimatskydd och produktionskedjor på nätet.

I diskussionen deltog 76 jordbruksministrar från hela världen. Deltagarna länkades samman till en videokonferens där hungern igen togs upp till diskussion. Enligt flera deltagare gav covid-19 nya perspektiv för kampen mot hungern.