Euromaster 1 Webben
Tack vare den välutrustade servicebilen kan montören Conny Lundström vid Euromaster i Ekenäs smidigt betjäna jordbrukare från Kimitoön i väster till Kyrkslätt i öster. Byte, lappning eller montering av dubbelhjul är inget bekymmer för honom.
Jordbruk Maskin & teknik Tema

Däckfirma i Ekenäs satsar
allt mer på jordbrukare

Däckfirman Euromaster Ekenäs (VN Tyre) vill satsa allt mer på jordbrukskunder.

Euromaster Ekenäs, belägen i Horsbäck öster om Ekenäs, vill satsa allt mer på jordbrukskunderna i trakten.

Genom en satsning på en servicebil och en montör specialiserad på jordbruksdäck kan man nu allt bättre betjäna jordbrukare från Kimitoön i väster till Kyrkslätt i öster.

– Vi har förstås länge haft jordbrukare som kunder, men vill satsa på att betjäna dem allt bättre och förstås också i förlängningen på att få fler jordbrukare som kunder, säger Mats Holmström, företagare vid VN Tyre, ett franchisingföretag i Euromasterkedjan.

Traktordäck kräver viss specialkunskap

Sedan tidigare är det framför allt för många västnylänningar bekanta Benny Lindholm som jobbat med jordbruksdäck vid företaget och verkligen kan anses vara en expert på området.

– Det finns förstås en del speciella grejor att beakta med jordbruksdäck och i synnerhet med traktordäck. Det viktigaste att ha koll på är att man har rätt däcktyp till rätt traktor. Det gör att livslängden på däcken blir flera gånger längre, säger Lindholm.

Hos Euromaster Ekenäs är det montören Conny Lundström som i huvudsak kommer att betjäna jordbrukskunderna. Det här kommer att ske i monteringshallen i Horsbäck eller med den lastbil man utrustat för ändamålet.

– Tack vare servicebilen kan jag snabbt ta mig till kunden och exempelvis en havererad traktor, oavsett var den finns. Traktorer med trasiga däck är ju sällan särskilt flyttbara. Jag kan utföra byte, lappning eller montering av dubbelhjul, beroende på vad det exakta behovet är, säger han.

Företaget har ett brett sortiment av jordbruksdäck och där ingår bland annat märken som Michelin, Nokia, Taurus, Alliance, BKT och Continental. Förutom regelrätt däckservice tillhandahåller Euromaster Ekenäs också bland annat oljor, övriga smörjmedel samt spolar- och kylarvätska. Företaget levererar till exempel 200 liters fat med olja fraktfritt till alla kunder och samtidigt har man möjlighet att få andra produkter med i leveransen.