Image0
Christoffer Ingo meddelar att han ställer sig till förfogande inför SFP:s kandidatnominering inför riksdagsvalet.
Jordbruk SLC

Christoffer Ingo
ställer upp riksdagsvalet

Fullmäktigeordförande i Korsholms kommun, landsbygdsföretagaren och sakkunniga vid SLC Christoffer Ingo meddelar att han ställer sig till förfogande inför SFP:s kandidatnominering inför riksdagsvalet.

Med tunga namn som Niclas Sjöskog, fullmäktigeordförande i Pedersöre, Mats Nylund, partistyrelsemedlem i SFP samt Carola Lithén, styrelseordförande i Korsholm vid sin sida offentliggjorde Ingo sin ambition i torsdags att kandidera.

– För snart 10 år sedan som nyutexaminerad jordbrukare förargades jag över onödig byråkrati i samhället. Istället för att förbli frustrerad beslöt jag att engagera mig i samhällspolitiken och försöka göra något åt problemen, berättar Ingo.

– Det starka stöd som jag nu upplever i min hemkommun Korsholm och bland österbottniska bönder gör att jag ställer mig till förfogande för nominering. I min kampanj lägger vi ribban där den bör vara, ett inval är målet.

SFP:s partistyrelsemedlem Mats Nylund ger ett starkt stöd åt Ingo.

– Efter att ha jobbat med intressebevakning och politik i många år så vet jag hur viktigt det är med starkt engagemang, djup kunskap och ett brett kontaktnätverk. Christoffer har alla de egenskaperna. Han är nu klar för riksdagen, säger Mats Nylund.

Krävs sakkunskap

Ingo backas även upp av Pedersöres fullmäktigeordförande Niclas Sjöskog.

– Det är otroligt viktigt med en bred sakkunskap i jordbruksfrågor, politik och det regelverk som finns inom branschen, säger Niclas Sjöskog. Det är mera akut än någonsin med tanke på en möjlig matkris orsakad av bristen på livsmedel. Jag ställer mig bakom Ingo eftersom jag uppskattar hans värderingar och sakkunskap.

Idag driver Ingo ett eget företag och jobbar professionellt med intressebevakning.

– Ett förhållandevis nytt hot som såväl gemene Korsholmare som jordbrukare i hela Finland upplever är rätten att själv bestämma över sina ägor och sin omkringliggande natur. Väljs jag in i riksdagen kommer jag aldrig ge vika kring Österbottningarnas rätt till sina egna ägor och sin egen natur.