Jordbruk Marknad

Atria förvärvar aktiemajoriteten
i Ab Korv-Görans Kebab Oy

Atria Finland förvärvar 51,0 procent av aktierna i Ab Korv-Görans Kebab Oy. Korv-Görans Kebab tillverkar djupfrysta köttprodukter och är Atrias långvariga samarbetspartner som kontraktstillverkare av olika köttprodukter tillverkade av inhemsk råvara.

– Atrias mål är att stärka sin ställning på marknaden för färdigmat och Foodservice-produkter. Vi har redan länge samarbetat med Korv-Görans Kebab och vi är väl förtrogna med dess verksamhet. En ägarandel i bolaget ger oss nya möjligheter att tillgodose marknadstillväxten för färdigmat, Foodservice-marknadens utveckling och kundernas önskemål. Vi kan kombinera en liten aktörs flexibla verksamhetsrutiner med ett storbolags kompetens och marknadsställning, säger Mika Ala-Fossi, verkställande direktör för Atria Finland Ab.

Korv-Görans Kebabs produktionsanläggning ligger i Jakobstad och bolaget grundades 1988. Bolaget har 65 fast anställda. Bolaget byggde nya verksamhetslokaler 2019. Tillagade, lösfrysta kebabflarn är bolagets huvudprodukter. Bolaget tillverkar också tillagade köttprodukter, färdigt stekta och lösfrysta kycklingprodukter, kebabspett och tillagade köttfärsprodukter.