Norrback Mg 7765
Riksdagsledamot Anders Norrback (SFP) har valts till ny ordförande för Centralförbundet för Fiskerihushållning. ARKIVFOTO
Landsbygdsnäringar

Anders Norrback vald till
ordförande för fiskeriförbundet

Riksdagsledamot Anders Norrback (SFP) har valts till ny ordförande för Centralförbundet för Fiskerihushållning vid förbundets representantmöte i Helsingfors i måndags.

Centralförbundet för Fiskerihushållning är en riksomfattande tvåspråkig centralorganisation som främjar och utvecklar fiskerihushållningen i Finland. Som medlemmar har centralförbundet 21 regionala fiskerihushållningscentraler och fiskarförbund samt tre andra sammanslutningar.

Norrback ser fram emot att fungera som ordförande för förbundet och genom arbetet kunna förbättra förutsättningarna för fiskerinäringen i Finland.

– Jag kommer att arbeta målmedvetet för att förstärka och främja förutsättningarna för den inhemska fiskenäringen. Det nationella och internationella beslutsfattandet behöver en stark intressebevakare i form av Centralförbundet för Fiskerihushållning, säger Norrback i ett pressmeddelande.