Jordbruk Marknad

Ytterligare två vill bli
livsmedelsombudsman

Heini Kovanen och Olli Wikberg har sökt den nya tjänsten som livsmedelsombudsman inom utsatt ansökningstid som gick ut förra veckans fredag.

Det var andra gången som tjänsten lediganslagits. Tjänsten kräver en högre juridisk examen.

Olli Wikberg är för tillfället lagstiftningsråd vid justitieministeriets enhet för offentlig rätt. Han är juris doktor och har varit marknadsrättsdomare vid marknadsdomstolen.

Heini Kovanen är politices magister med bland annat miljövetenskap som sidoämne. Hon har mest jobbat inom den privata sektorn, och är för närvarande business analytiker vid företaget Esprit. Hon har också jobbat vid Finlands ambassad i Kanada.

Ansökningstiden har avslutats en gång tidigare men på jord- och skogsbruksministeriet beslöt man ändå lediganslå tjänsten på nytt. Motiveringen är att det kom för få ansökningar under första ansökningsrundan.

Då söktes tjänsten av fyra personer. De är språkrättsrådet, juristen Corinna Tammenmaa som nu verkar vid justitieministeriet och juristen Anu Ingman som verkar vid livsmedelsverket, arbetsledare Henrik Karppanen vid Saarioinen och filosofie licentiat Katariina Juhola från Tammerfors.