Maskin & teknik Livet på landet

Veterantraktordagen i Malax inhiberas för andra året i rad

Det blir ingen veterantraktorutställning i Malax i sommar på grund av risken för nya samhälleliga restriktioner. Arrangörerna tog beslutet på ett möte i tisdags.

Efter noggrant övervägande har Malax veterantraktorförening beslutat att ställa in den planerade veterantraktordagen som skulle ha genomförts den 17 juli.

– Visserligen meddelades det i slutet av maj om slopande av begränsningar vid evenemang samt två metersregeln. Men vi vill absolut inte riskera att det sker en ny smittspridning i stil med det som hände efter brunchen i Karleby den första maj, säger veterantraktorföreningens ordförande Håkan Stenfors.

Stenfors är mycket frustrerad över att det populära veterantraktordagsprojektet rinner ut i sanden återigen. Ändå saknas det inte livstecken och ljuspunkter i sommar för föreningens del.

– Tre traktorträffar med uppskattningsvis 20-25 deltagare är planerade. Sammankomsterna sker 10 juni, 1 juli och i början av augusti. Vi brukar köra ut till någon stuga för att grilla korv, dricka kaffe och förbättra världen lite grand.

– Vi siktar också på att i likhet med ifjol kunna arrangera den traditionella höstplöjningsdagen. Årets datum är 18 september, säger Stenfors.