Maskin & teknik Marknad

Väderstad förstärker satsning på precisionsodling i Finland

Väderstad växer i Finland. Gustav Nyholm blir ny kollega till Sebastian Baarman, marknadsansvarig för Väderstad i Finland.

Gustav Nyholm är 24 år och har en gedigen utbildning i agronomi. Han kommer ursprungligen från Ingå och är uppvuxen på en spannmålsgård om cirka 300 hektar.

– Vi har alltid haft Väderstadmaskiner hemma på gården så jag är uppvuxen med stora delar av vårt maskinutbud. Jag fick sommarjobb på Väderstad förra sommaren, då jag jobbade med bland annat service, uppstarter och utställningar. Sommarjobbet innefattade även en praktik på Väderstad i Sverige, det var en mycket lärorik tid, säger Gustav Nyholm.

– Gustavs specialisering på lösningar inom precisionsodling och ISOBus-teknik är viktig. Det här ämnet intresserar en växande skara bland våra kunder, men det är också ofta det delområdet som kunderna behöver mest handledning med. Det känns bra att kunna hjälpa våra kunder även på det här området, säger Sebastian Baarman.

Större delen av arbetet kommer att ske ute i fält, med att assistera de finska lantbrukarna och Väderstads finska återförsäljare Hankkija.