Oppna Byar 2024
Öppna Byar är Finlands största publikevenemang med över 600 evenemang i hela landet. På lördag den 8 juni är det dags för årets tillställning. På evenemangsdagen kan du göra en lokal utflykt till byar och delta i olika evenemang.
Livet på landet

Turista lokalt på
Öppna Byarnas dag

Öppna Byarnas dag ordnas kommande lördag den 8 juni. Öppna Byar är Finlands största publikevenemang med upptill 600 evenemang i hela landet. Ta del av utbudet nära dig och turista lokalt i egen by eller grannbyarna!

Det utlovas fartfyllda aktiviteter och oförglömliga stunder när över 150.000 entusiastiska byaresenärer tar över byar i hela Finland. Evenemanget ger synlighet åt hundratals byar som huvudattraktioner och närturismmål, för arrangemangen presenterar byarnas charm och liv.

Dagen erbjuder en unik möjlighet att komma nära livet i byn och den finländska landsbygden. Delta, bekanta dig och njut av det mångsidiga programmet som byarna erbjuder.

Föreningar och byaaktiva bjuder bl.a. på musikframträdanden, lokal mat, onlineseminarier, videor om den egna hembyn, loppmarknader, virkcaféer, vandringar, hoppborgar, teaterföreställningar, ponnyridning och pannkakor.

Alla evenemang som ordnas under dagen finns här. Med hjälp av kartan kan du bekanta dig med alla händelser och byar som medverkar. Dagen kommer också att synas på sociala medier och du kan hitta evenemang och inläggen med hashtaggarna #ÖppnaByar och #AvoimetKylät.

Öppna Byar ordnas nationellt för tionde gången. Syftet med dagen är att öka byaturismen och samtidigt lyfta fram byarnas mångsidiga aktiviteter. Genom de olika evenemangen kan turister bekanta sig med byn, och samtidigt kan man även locka nya invånare. Organisatör är Finlands Byar i samarbete med lokala föreningar runt om i hela landet.