Parm Skogsbruket 1 24
Skogsbruk

Tidningen Skogsbruket
nylanseras och blir e-tidning

Den finlandssvenska skogstidningen Skogsbruket har nylanserats och årets första nummer är här. Samtidigt lanseras den som e-tidning.

Både den unika tidningen Skogsbruket och dess utgivare Föreningen för Skogskultur r.f. har genomgått en rejäl förnyelse och ansiktslyftning. Skogskultur vill med nylanseringen nå ut till så många skogsägare, skogsproffs, studerande i branschen som möjligt samt alla som värnar om den finländska skogen.

Tidningen Skogsbruket har även gått in i digiåldern och lanserar e-tidning. Alla prenumeranter får e-tidningen på köpet.

– Vi är väldigt nöjda över vår fräscha förnyade tidning och e-tidning. Redaktionen har satsat på att förstärka, bredda och fördjupa det journalistiska innehållet. Från och med nu är Skogsbruket ett gediget magasin på 52 sidor som utkommer 6 gånger per år, berättar Föreningen för Skogskulturs ordförande Björn Stenmark.

Stenmark är även tidningen Skogsbrukets ansvariga utgivare och chefredaktör. Från och med i år ges Skogsbruket ut i egen regi. Nylanseringen har letts av nyanställda verksamhetsledaren och tidningen Skogsbrukets redaktionschef Daniela Andersson.

Den trogna Skogsbruket-läsaren känner absolut igen sin tidning med skogligt innehåll med både gamla bekanta godingar men även nytt intressant och givande material.

Även föreningens och Skogsbrukets webbsida www.skogskultur.fi och www.skogsbruket.fi är totalt förnyade.

I år är det också 100-årsjubileum för föreningens legendariska Sommarexkursion. Sommarexkursionen arrangeras vartannat år. Den 4-5 juni firas jubileet i Österbotten som står i turen för värdskapet.