SLC

Smågruppsträffar
om generationsväxling
i Vanda i mars-april

Projektet Greppa generationsskiftet ordnar avgiftsfria träffar i smågrupper i mars-april på Backas gård i Vanda. Genom att träffa andra jordbrukare som funderar på generationsväxling får deltagarna utbyta erfarenheter och tankar inför generationsskiftet.

Smågruppen, som har plats för tolv deltagare, samlas till fyra träffar med olika teman om generationsväxlingens många faser. Smågruppsträffarna ordnas i samarbete med Ta hand om bonden-projektet.

I träffarna medverkar förutom projektledare Annika Grannas, även Ta hand om bonden-projektets sakkunniga och olika experter som delar med sig av tips och stöd inför generationsväxlingen.

Träffarna riktar sig i första hand till nyländska jordbrukare, men jordbrukare från alla regioner är välkomna. Alla träffar hålls på Backas gård, Övitsbölevägen 28 i Vanda. Endast deltagande på plats.

Träff 1: 25.3 kl.18.00-20.00
Presentation av deltagarna och gårdarna samt diskussion om mentorskap bland jordbrukare. 
Träff 2: 3.4 kl.18.00-20.00
Hållbar relation, lika viktigt som hållbar produktion? Par-, syskon- och föräldrarelationer berörs vid generationsväxlingar. Skilsmässor och nyfamiljer påverkar jordbrukaren på många sätt.
Träff 3: 10.4 kl.18.00-20.00
Stresshantering.
Träff 4: 16.4 kl.18.00-20.00
Juridik, Papprena i skick! samt Anna och Markus Johansson som berättar om sin generationsväxling. Kartläggning av intresse för mentorskap.


Varje träff inleds med kaffe och smått ätbart. Träffarna är avgiftsfria. Smågruppsträffarna har plats för max tolv deltagare, platserna fylls i anmälningsordning. Arrangörerna hoppas att deltagarna förbinder sig att delta i alla träffar.

Anmäl dig senast den 23 februari här. Deltar flera personer från samma gård så behöver alla deltagare anmäla sig.

Greppa generationsskiftet-projektet förverkligas i samarbete mellan SLF, SLC och NSL. Tilläggsinformation om smågruppsträffarna på slc.fi/nyheter/2024/smagruppstraffar samt av projektledare Annika Grannas, tfn 050-4796182 och annika.grannas@slf.fi.