Osp Vargfragan
På bilden syns från vänster Dan-Ove Stenfors, verksamhetsledare för Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening, ÖSP:s ordförande Tomas Långgård, biträdande polischef Bo-Erik Hanses och kommunikationschef Mikael Appel från Österbottens polisinrättning.
Jordbruk SLC Livet på landet

ÖSP och SÖP diskuterade
vargar med polisen

Förra veckans torsdag hade ÖSP bjudit in ledningen för Österbottens polisinrättning och representanter för Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening för att diskutera vargsituationen i Österbotten.

På mötet informerade polisen om sina befogenheter och de anvisningar som Polisstyrelsen utfärdat och som styr polisens verksamhet i situationer som gäller stora rovdjur. Den ökande vargstammen i Österbotten sysselsätter polisen och tar mycket resurser.

ÖSP och SÖP förde fram både de direkta och indirekta skadorna som vargangreppen förorsakar på husdjursgårdar och pälsfarmer och de kostnader som dessa ger upphov till. Den allmänna oron över en stor vargstam diskuterades också.

Den kommande vintern väcker farhågor då det står klart att vargpopulationen i området växt kraftigt. Polisen befarar också att antalet vargrelaterade utryckningar kommer att fortsätta att öka.