Novia får donation från ÖK

Andelslaget Österbottens Kött donerar 10.000 euro till naturbruksutbildningarna vid Yrkeshögskolan Novia.

– Styrelsen för andelslaget vill med detta beslut bidra till att Novia får en möjlighet att stärka och utveckla naturbruksutbildningen och kunnandet inom husdjursproduktion. För att säkra en fortsatt konkurrenskraftig och högklassig köttproduktion krävs kompetenta lantbruksföretagare och företagsledare. Novia har i detta hänseende en ytterst betydelsefull uppgift, säger verkställande direktör Tom Åstrand vid Österbottens Kött i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada över donationen, säger rektor Örjan Andersson. Målet är att höja kompetensen och utveckla undervisningen, utvecklingsverksamheten och samarbetet med näringslivet. Vi hoppas också att satsningarna ska öka intresset för agrologstudier.

Högskolans utbildningar inom naturbruk finns i Raseborg. Där utbildas agrologer och skogsbruksingenjörer på svenska, samt miljöplanerare på engelska. Studerande kommer från hela Svenskfinland. Den engelskspråkiga utbildningen har för tillfället studerande av 15 olika nationaliteter. Vid enheten i Raseborg bedrivs därtill forsknings- och utvecklingsverksamhet inom bioekonomi med cirka 20 anställda. LF

Man kan bekanta sig med Novias medelanskaffning på webbadressen novia.fi/medelsinsamling.