Loukko3
Förra fredagen öppnade Loukko en ny affär i Närpes. Från vänster: ägarna Juuso och Juji Loukko och butikschefen Jimmy Ratus.
Jordbruk Skogsbruk Maskin & teknik Marknad

Loukko öppnade
ny affär i Närpes

– Vi är mycket nöjda med våra nya utrymmen som är modernare och bättre. Vi kommer fortsättningsvis att ha spannmålsmottagning i Finby där vi fortsätter som tidigare, säger Jimmy Ratus, butikschef för den nya enheten.

Loukko har sålt jord- och skogsbruksartiklar sedan 1990-talet i Närpes. Tidigare ägdes verksamheten av Hannu Loukko men nu är det sönerna Juuso och Juji Loukko som driver den nya butiken.

– Det finns framtidstro i Närpes och genom att öppna en ny butik kan vi betjäna våra kunder bättre, säger Ratus.

Loukko är inte bunden till enskilda märken och tillverkare. Företaget samarbetar med bland andra Agri-Kymi och Turun Konekeskus. Ratus beskriver nuläget som utmanande.

– Det är en tuff marknad och det märks att jordbrukets lönsamhet inte är den bästa. Men de som tror på framtiden är redo att investera och det gör att vi också har framtidstro, säger han.

Från Loukko får också kunderna allt från växtskyddsmedel till utsäde.

– Vi har hela paletten av nödvändiga produkter och vi har också många olika kvalitativa märken och tillverkare. En produkt som har ökat i intresse är fyrhjulingen. Speciellt den av märket Can-Am är efterfrågad.

– Fyrhjulingar lämpar sig bra för olika arbetsmoment inom jord- och skogsbruket och det är en orsak till att den har blivit mera omtyckta, säger Ratus.