Jordbruk SLC

Ingen Nyländsk Bondedag

På grund av att coronaepidemin igen accelererat under hösten blir det ingen Nyländska Bondedag i år. I stället hålls SLC Nylands höstmöte i nedbantad form och NSL:s årsmöte skilt för sig.

SLC Nylands höstmöte hålls på Vanda Lantbruksmuseum tisdag 17.11 kl.10.00 med möjlighet att delta per distans via den digitala plattformen Teams. Styrelsen rekommenderar i nuläget distansdeltagande. Anmälan av valda ombud, och kaffeservering för de som deltar på plats, från kl.9.30.

NSL:s årsmöte hålls torsdag 19.11 kl.10.00 på Konstfabriken i Borgå. De som deltar i årsmötet på plats i Borgå bjuds på kaffe med tilltugg fr.o.m. kl.9.30.

På höstmötet behandlas bl.a. förbundets medlemsavgifter och budget för 2021, val av ordförande och viceordföranden samt representanter i styrelsen och SLC:s fullmäktige.

Det blir aktuellt att välja en ny viceordförande då Erik Perklén meddelat att han av familjeskäl inte står till förfogande för omval. En valberedning bestående av Anders Rosengren och Tom Lemström har fått i uppdrag att till höstmötet komma med förslag till ny viceordförande.

Minister Thomas Blomqvist deltar på distans i mötet med ett anförande om regeringens linjedragningar för CAP27 och EU:s återhämtningspaket. SLC:s ordförande Mats Nylund håller en kort lantbrukspolitisk översikt med SLC:s linjedragningar.

Alla deltagare, såväl de valda ombuden som övriga deltagare ombeds anmäla sig till höstmötet senast 13.11 till nsp@slc.fi, tel. 09-601588. Anmälningar till NSL:s årsmöte senast 16.11 till henrik.lassas@nsl.fi, tel. 043-8248700.

Meddela vid anmälan på vilket sätt du önskar delta och meddela till vilken e-post en möjlig Teams-inbjudan kan skickas. Alla distansdeltagare får senast dagen före en Teams-möteslänk per e-post inför mötet.

För deltagande på plats förutsätts beredskap att använda ansiktsmask och vidtagande av övriga hygienåtgärder gällande handtvätt m.m. Deltagandet är möjligt endast om man är frisk.