231174 25
Hankkija börjar sälja Claas i Finland i och med att Finnish Agro Machinery fusioneras med Hankkija. Claas är marknadsledande i Europa när det gäller skördetröskor, världens största tillverkare av exakthackar och marknadsandelen av traktorer ökar i de flesta länder. FOTO: Claas
Jordbruk Maskin & teknik Marknad

Hankkija börjar sälja Claas

Hankkija börjar sälja Claas i Finland i och med att Finnish Agro Machinery fusioneras med Hankkija.

Hankkija börjar sälja Claas traktorer, skördetröskor, exakthackar, arbetsmaskiner, teleskoplastare och hjullastare. Claas är marknadsledande i Europa när det gäller skördetröskor, världens största tillverkare av exakthackar och marknadsandelen av traktorer ökar i de flesta länder. Claas är också framstående inom vissa arbetsmaskinssegment.

Den aktör som hittills sålt Claastraktorer i Finland, Finnish Agro Machinery, fusioneras med Hankkija. Båda kedjorna ägs av Danish Agro. Finnish Agro Machinery skapades tidigare i år av det som tidigare var Konekesko Oy.

Hankkijas VD Jyrki Lepistö understryker att man vill betjäna sina kunder så väl som möjligt.

– Hankkija fortsätter som ett fullserviceföretag inom maskinhandel. Vi tar hand om våra kunder, också dem som under tidigare år köpt maskiner av oss., säger Lepistö.

Hankkija meddelade för ett par veckor sedan att man upphör med att representera och sälja John Deere i Finland, vilket man gjort sedan 1992. Några dagar senare meddelade Wihuri och dess kedja Witraktor att man börjar sälja John Deere i Finland från och med 1 maj 2020.