Jordbruk Marknad

Finn Angus i konkurs

Andelslaget Finn Angus har lämnat in konkursansökan under förra veckan efter långt övervägande, meddelar styrelsen för andelslaget.

Verksamheten har drabbats av motgångar, bland annat har avtal stött på grund, vilket igen har lett till att andelslaget har råkat i ekonomiskt trångmål.

– Ända in i det sista har aktörerna i andelslaget försökt hitta vägar att fortsätta verksamheten, rentav med hjälp av utomstående finansiering för att rädda andelslaget, men utan att lyckas, heter det i styrelsens meddelande.

Finn Angus styrelse konstaterade därför att det ekonomiska läget inte är hållbart och beslöt lämna in konkursansökan.

Andelslaget tackar i meddelandet alla dem som har haft anknytning till verksamheten, så som producenter, aktörer inom slakteribranschen samt de anställda och förtroendevalda.

– Vi har gjort ett betydande arbete för bättre biffkött, heter det i meddelandet. Det är ytterst beklagligt att det inte längre finns förutsättningar att fortsätta verksamheten och från styrelsens sida beklagar vi misslyckandet. Vi hoppas att producenterna med stolthet fortsätter kampen för bättre kött, säger styrelsen.