Hs Banderolli Ml

Finländska matens dag 4.9 –jordbrukare deltar genom banderollkampanj

Hösten 2019 lanseras historiens första Finländska matens dag den 4 september. Avsikten med dagen är att öka uppskattningen av den finländska maten och Gott från Finland-märket som ett kännetecken för finländsk mat. Genom kampanjen bjuds alla finländare med för att på tallriken välja finländsk mat som man enkelt, snabbt och pålitligt känner igen tack vare Gott från Finland-märket. 

Kampanjens tema är ”Visst är alla dina dagar Finländska matens dag? Välj gott från Finland”. Kampanjen för Finländska matens dag pågår en månad kring högtidsdagen, det vill säga från den 15 augusti till 14 september 2019. Kampanjen kommer att synas i massmedierna, i handeln och i marknadsföringen för de företag som använder Gott från Finland-märket. 

Gott från Finland-banderoller, -flaggor och -bildekaler för jordbrukare

SLC och MTK bidrar även till kampanjen och uppmuntrar medlemmar, matens producenter och odlare, till aktivitet. SLC har beställt en tygbanderoll (200x400 cm) med Gott från Finland-märket till alla lokalavdelningar för att sättas upp på lokalavdelningens område. Banderollerna distribueras till lokalavdelningarna via producentförbunden inom juni 2019.   

Dessutom kan alla intresserade medlemmar och även lokalavdelningar till självkostnadspris enligt förmånliga avtalspriser med Gott från Finland-märket och MTK beställa banderoller, åkerflaggor eller traktorsläpsflaggor med Gott från Finland-märket. Avsikten är att åkerkanter, produktionsbyggnader, uthus och traktorer redan sommaren 2019 förses med banderoller och flaggor för att påminna om Gott från Finland-märket. Banderollerna och flaggorna får finnas uppsatta även framöver efter det för att påminna om den finländska maten för förbipasserande.

Produkterna kommer till beställning direkt från tryckeriets webbshop som finns på adressen www.printscorpio.fi/hyvaa_suomesta. Nätbutiken betjänar även på svenska och även produkterna finns med märkets svenska eller finska variant. 

Produkter och priser

Banderollen, som är tillverkad av hållbar polyester, är 200x400 cm och kostar 48,08 €. 

ÅkerflaggaFinländska matens dag 4.9 –jordbrukare deltar genom banderollkampanjn är 175x105 cm och kostar 24,09 €. 

Traktorflaggan är av storleken 115x70 cm och kan köpas för 17,07 €.

Både åker- och traktorflaggan är tillverkade av hållbar texmesh polyester och flaggorna har två fästpunkter på sidorna och en kanal på övre sidan för en stång så att flaggan håller sig öppen fast det är lugnt väder.