4B9F5Ad9 A1C7 4959 83Ab 26578F959Cc4
Kai Gyllström, VD för Arla Foods Finland, tillträder sin ny roll den 1 juni och kommer att ägna de närmaste månaderna åt att säkerställa en effektiv överlämning. Arla har påbörjat processen med att hitta en efterträdare i Finland. FOTO: Arla
Jordbruk Marknad

Chefen för Arla Finland
tar över i Sverige

Arlas Sverigechef Patrik Hansson blir ny VD för Arla Foods Tyskland från den 1 juni 2021. Han ersätts av Kai Gyllström, VD för Arla Foods Finland.

Bondekooperativet Arla är en av världens största mejerikoncerner, med ägare i sju länder och en omsättning på 100 miljarder SEK. Patrik Hansson har arbetat på Arla sedan 2011 och har lett den svenska verksamheten sedan 2016. Innan dess bodde han i Malaysia där han ansvarade för den asiatiska marknaden. Och nu är det dags för ännu en flytt, denna gång för att bli VD för Arla Tyskland.

Kai Gyllström kommer att ersätta Patrik Hansson i Sverige. Kai Gyllström började på Arla Foods 2009 och är idag VD för Arla Foods Finland. Dessförinnan ansvarade han bland annat för etableringen av Arlas globala Foodservice-verksamhet och har även varit marknadschef för Arla i Saudiarabien.

Patrik Hansson och Kai Gyllström tillträder sina nya roller den 1 juni och kommer att ägna de närmaste månaderna åt att säkerställa en effektiv överlämning. Arla har påbörjat processen med att hitta en efterträdare i Finland.