Jordbruk Marknad

Atria köpte Domretor

Atria Finland har genom ett företagsköp den 30 september köpt hela aktiestocken i företaget Domretor i Kauhava. Domretor är en kontraktstillverkare inom livsmedelsindustrin och har varit Atrias intressebolag sedan år 2013 då Atria köpte 24,9 procent av aktierna i företaget. Domretor inledde sin verksamhet 1999.

– I och med företagsköpet stärker Atria ytterligare sin roll inom dagligvaruhandelns färdigmatssegment samt inom Food Service-marknaden. Vi har varit mycket nöjda med det långa samarbetet med Domretor, där vi kunnat dra nytta av en liten aktörs flexibla arbetssätt och kunnande, säger Atria Finlands VD Mika Ala-Fossi.

Domretor fungerar också i fortsättningen som ett eget, självständigt företag, som nu har bättre möjligheter att utnyttja Atrias alla kundkanaler.

– Atrias kundkanaler och stödet från ett stort företag stärker Domretors ställning på marknaden. För oss är det viktigt att företagets verksamhet fortsätter och att arbetsplatserna stannar kvar i Kauhava, säger Domretors VD Åsa Alanko.

De båda parterna har beslutat att inte offentliggöra köpesumman, som inte orsakar någon betydande påverkar på Atrias resultat. Domretors produktionsanläggning sysselsätter 70 personer året runt samt därtill omkring 40 säsongsanställda.