Narinken3
Antti Kurvinen blir ny jord- och skogsbruksminister. Han är politiker från Södra Österbotten och här diskuterar han med SLC Nylands Bjarne Westerlund och Janina Saarinen på SLC:s och MTK:s jippo i Helsingfors i november.
Jordbruk SLC

Antti Kurvinen ny jord-
och skogsbruksminister

Antti Kurvinen (C.) blir ny jord- och skogsbruksminister i och med att Centern beslutit att rotera sina ministrar. Jari Leppäs (C.) bana som jord- och skogsbruksminister är därmed över.

SLC:s förbundsordförande Mats Nylund börjar med att tacka minister Jari Leppä.

- SLC är väldigt tacksam för minister Jari Leppäs insats för det finländska lantbruket, som jord- och skogsbruksminister, riksdagsledamot, ordförande för jord- och skogsbruksutskottet och långvarig medlem i riksdagens stora utskott som behandlar EU-ärenden. Han är också själv jordbrukare, säger Nylund.

Samtidigt är Nylund också nöjd med valet av Kurvinen.

- Vi välkomnar Antti Kurvinen som jord- och skogsbruksminister. Han har en gedigen politisk bakgrund som ungdomspolitiker, riksdagsledamot, gruppordförande och minister.

Jord- och skogsbruk är också bekant för honom sedan tidigare då han kommer från Vasa valkrets.

- I hans valkrets finns Finlands viktigaste livsmedelskluster. Han är mycket bekant med våra näringar. Vi utgår från att samarbetet blir gott, säger Nylund.