Alexandra Bjorklund Bild
Alexandra Björklund har en magisterutbildning inom journalistik och kommunikation från Helsingfors universitet och en internationell masterexamen i grävande journalistik från Göteborgs universitet.
SLC

Alexandra Björklund ny
kommunikationsassistent på SLC

Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC har anställt Alexandra Björklund, 25, från Jakobstad som kommunikationsassistent. Björklund som inleder sin anställning den 13 maj kommer att arbeta med att förstärka SLC:s kommunikation på en operativ nivå samt aktivera organisationens närvaro på sociala medier.

Björklund har en magisterutbildning inom journalistik och kommunikation från Helsingfors universitet och en internationell masterexamen i grävande journalistik från Göteborgs universitet. Tidigare har hon han arbetat som reporter, webbredaktör, layoutjournalist och copywriter.

– Ansvarsfull kommunikation blir bara allt viktigare i en värld där vi dagligen ställs inför ett oändligt informationsflöde. Mitt mål är att kunna stärka SLC:s närvaro på sociala medier genom att producera informativt och tydligt innehåll som sammanfaller med organisationens mål och värdegrunder. Framför allt hoppas jag kunna bidra till att allmänheten får lära sig mer om det viktiga arbetet lantbruksproducenterna gör i Finland, säger Björklund.

I arbetsuppgifterna som kommunikationsassistent ingår allt från kommunikativt stöd för intressebevakningen, framställning av visuellt material, produktion av innehåll för sociala medier till att bistå i kommunikationsteamets mångsidiga uppgifter.

– SLC satsar nu på en förstärkning av organisationens kommunikation och Alexandra Björklund är ett mycket välkommet tillskott till kommunikationsteamet. Organisationens kommunikation är en central del av SLC:s intressebevakning för att driva medlemmarnas framtidsfrågor, säger SLC:s verksamhetsledare Jonas Laxåback.

Anställningen är tidsbunden och kommer att utvärderas efter ett år.