Landsbygdens Folk

Bläddra online

- Matsvinnet skulle minska om vårt arbete och rena råvaror skulle värderas mera!<br />
- Du menar att vi borde ta ett högre pris för maten?<br />
- Vi kunde ha en gemensam kampanj; du skulle representera den strävsamma producenten och vi skulle höja på marginalerna!

Hitta rätt i märkesdjungeln!

Ursprungsmärkning används för att understryka var eller hur en produkt eller tjänst är producerad.
Gott från Finland-märket och Hjärtbladsflaggan känns igen av de flesta konsumenter, men vad säger märkena egentligen om graden av inhemska råvaror eller inhemskt arbete?
Här är reglerna för de vanligaste märkena i korthet.

Läs mera

13.9.2018, Landsbygdens Folk:

Valio och Arla överens i frågan om skadestånd

Valio och Arla har nått en uppgörelse i den skadeståndsprocess som Arla inledde 2014. Käromålet baserade sig på Konkurrens- och konsumentverkets utredning om prissättningen på basmjölk, där Högsta förvaltningsdomstolen dömde Valio för missbruk av sin dominerande marknadsposition. Arla är ett av de mejeriföretag som krävde skadestånd av Valio.– En rättsprocess är inte ett optimalt sätt för någon att lösa meningsskiljaktigheter, säger Valios VD Annika Hurme. Vi är nöjda över att den långa rättsprocessen nu avslutats och fallet gjorts upp i godo. Innehållet i förlikningsavtalet är naturligtvis en fråga mellan Valio och Arla.
Också Arlas VD Kai Gyllström kommenterar uppgörelsen.
– Vi är nöjda över att ha nått ett avtal med Valio i gott samförstånd. Att ha uppnått ett avtal är en fin sak. Vi hoppas kunna lämna ärendet bakom oss och fortsätta koncentrera oss på det som är bäst för den finska mejerimarknaden och konsumenterna.

« Tillbaka | Utskriftsvänlig version »»