Landsbygdens Folk

Bläddra online

- Jag ser inga fördelar med klimatuppvärmningen!<br />
- Ett varmare klimat betyder mera sol som mina solpaneler kan ta tillvara och driva mitt kylaggregat!

Hitta rätt i märkesdjungeln!

Ursprungsmärkning används för att understryka var eller hur en produkt eller tjänst är producerad.
Gott från Finland-märket och Hjärtbladsflaggan känns igen av de flesta konsumenter, men vad säger märkena egentligen om graden av inhemska råvaror eller inhemskt arbete?
Här är reglerna för de vanligaste märkena i korthet.

Läs mera

9.5.2018, Landsbygdens Folk:

Demonstration mot
vargpolitiken i Vasa i juni


ÖSP och SÖP kommer att ordna en demonstration mot den ohållbara vargsituationen i Österbotten. Demonstrationen hålls den 11 juni på torget i Vasa. Arrangörerna hoppas på stor uppslutning.- Alla som bor, lever på landsbygden vet att läget med vargen är ohållbart. Nästan dagligen sker incidenter och befolkningen lider socialt och många känner sig otrygga. Därför kommer vi att ordna demonstrationen, säger ÖSP:s ordförande Tomas Långgård.
Det blev klart i onsdags efter att ÖSP bjöd in samarbetspartners till ett möte. På plats var också Dan-Ove Stenfors, verksamhetsledare för Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening, SÖP.
- Vår näring har lidit mest i vinter och därför ställer vi oss bakom den här viljeyttringen. Att vara med och försöka påverka den förda vargpolitiken är självklart för oss, konstaterar Stenfors.
- Och våra medlemmar och husdjursproducenter bävar nu inför sommaren när djuren ska ut på bete. Därför är det viktigt att vi visar vår åsikt, fortsätter Långgård.
Arrangörerna av demonstrationen, som äger rum den 11 juni kl.17 efter Österbottens förbunds vargforum, hoppas på många deltagare.
- Vi hoppas på stor uppslutning och att det förutom primärproducenter också kommer hundägare, jägare, barnfamiljer och allmänheten som berörs negativt av den nuvarande situation som är ohållbar, säger Långgård.
Jägarförbundet för Svenska Österbottens distrikt, Skogsvårdsföreningen Österbotten och Intresseföreningen för en levande skärgård deltog också i mötet. Nu fortsätter planeringen av tillfället och ÖSP kommer att vara i kontakt med berörda samarbetspartners.

Christoffer Thomasfolk
christoffer.thomasfolk@slc.fi

« Tillbaka | Utskriftsvänlig version »»